Top Social

Treffipäivä Vallisaaressa

6.8.2020
Viikon mittainen kesäloma tuli vietettyä heinäkuun puolessa välin Etelä-Suomessa poikaystävän vanhemilla ja isosiskon luona. Ehdittiin viettämään poikaystävän kanssa myös perinteeksi muodostunutta Helsingin treffipäivää. Päivän suunnitelmiin kuului retki Vallisaareen sekä uuden pitsapaikan testaaminen. En ollut aikaisemmin käynyt Vallisaaressa ja Suomenlinnan visiitistäkin oli lähemmäs seitsemän vuotta. 

Vallisaari on Helsingin edustalla sijaitseva, hyvin rehävä ja luonnonmukainen saari, joka avattiin yleisölle vasta nelisen vuotta sitten. Saarella on alueita, joilla on rajoitettu liikkumista turvallisuusyistä. 

Lähdettiin aamupäivällä lautalla kohti saarta ja perille päästyä suunnattiin ensimmäisenä korvapuusteille. Vallisaaren ravintolatarjonta ei ole ymmärrettävästi niin kattava kuin Suomenlinnan, mutta kyllä sielläkin nälän ja makeanhimon saa taltutettua. Käveltiin rauhassa ympäriinsä monta tuntia maisemia ja paikkoja tutkien. Historia oli arvatenkin vahvasti läsnä kaikkialla ja oli pysäyttävää miettiä, että saari ja sen rakennelmat ovat olleet joskus hyvin erilaisessa käytössä,  

Vältyttiin mahtavasta kesäsäästä huolimatta väenpaljoudelta, saatiin kävellä suurimmaksi osaksi ihan rauhassa kahdestaan. Koenkin, että Vallisaari on kuin Suomenlinnan rauhallisempi ja luonnonmukaisempi pikkusisko. 
Iltapäivällä lähdettiin takaisin mannerta kohti ja suunnattiin päivälliselle Via Tribanaliin. Meillä on ollut pienenä missiona käydä testaamassa eri pitserioita, parhaimman pitsan löytämiseksi (tämä oli meidän kolmas kesä kun vietettiin Helsingin treffipäivää ja jokaiseen niistä on kuulunut pitsa :D). Via Tribunalia on kehuttu kovasti, mutta pakko sanoa, että kivasta tunnelmasta huolimatta Pizzeria Luca pitää tällä hetkellä kärkisijaa. 

Kaiken kaikkiaan meillä oli ihana päivä! Parasta seuraa, luontoa ja hyvää ruokaa, mitä muuta sitä voisikaan päivältä toivoa. 
Post Comment
Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!