Top Social

7 vinkkiä kirpputorille

13.8.2020
Aloin käymään kirpputoreilla aktiivisesti yläasteiässä. Vuosien ja vuosien kiertely, muutamat hutiostokset ja mahtavat löydöt ovat kehittäneet silmää kirppistelyyn. Nykyään varmaan yli puolet vaatteistani on erilaisilta kirpputoreilta ja second hand- myymälöistä ja löytöjä on kertynyt myös astiakaappiin ja kenkähyllyyn. Ajattelinkin laittaa jakoon parhaimmat vinkkini kirpputorien kiertelyyn ja hyvien löytöjen bongaamiseen. Kuvituksena pieni, siis hyvin pieni, osa omista kirpputorilöydöistä. 



7 vinkkiä kirpputorille


1. Käy usein.


Tämä on hyvien löytöjen ja "kirpputorisilmän" kehittymisen perusedellytys, lähtökohta, sekä alku ja juuri. On hyvin todennäköistä, että satunnaiset kirpparikierrokset eivät tarjoa kotiin viemisiksi juuri muuta kuin ajatuksen siitä, ettei kirpputoreilta voi kerta kaikkiaan löytää mitään. Täytyy kuitenkin muistaa, että varsinkin itsepalvelu kirppareilla, tavara vaihtuu noin viikon sykleissä, joten mitä useammin käyt, sitä enemmän näet tarjontaa.


2. Käy rauhassa ja ajan kanssa. 


Tarjonnan koluaminen vie aikaa, joten kun menet, mene rauhassa. Useimmiten kirpputorien tarjonta ei ole lajiteltua ja vaikka olisikin, kokolappujen ja tavaran kunnon tarkistaminen vie aikaa. Tavaran määrä voi myös alkuun tuntua ylivoimaiselta, mutta ajan kanssa kiertäminen auttaa taltutttamaan tämänkin mörön. 

3. Kierrä tilat järjestelmällisesti. 


En tiedä johtuuko tämä neuvo pelkästään omasta järjestelmällisyydestä, mutta itse haluan kiertää kirpputorien tilat järjestelmällisesti läpi. Tämä auttaa selviytymään tavaran paljoudesta ja käymään kaikki paikat kunnolla läpi.


4. Ole ennakkoluuloton. 


Ole ennakkoluuloton niin paikkojen kuin tyylienkin suhteen. Melko nopeasti opit tunnistamaan nopeallakin vilkaisulla missä myydään minkäkin laista tavaraa, toisella pöydällä ylihinnoiteltuja trendivaatteita ja toisella kulahtaneita rintaliivejä akvarellitaulujen kera. Ei kuitenkaan kannata antaa tällaisten kategorisointien ja mielikuvien estää, vaan käydä pääsääntöisesti kaikki hyllyt ja pöydät läpi.

Myös tyylin suhteen löytyy kirpputoreilta hurjasti diversiteettiä. Itse tykkään kokeilla ennakkoluulottomasti erilaisia vaatteita ja tyylejä, sillä kun ei anna oman tyylin liikaa rajoittaa mahdollisuuksia, voi löytää vaikka minkälaisia löytöjä. Monesti olen myös huomannut, että henkarissa ei niin kauniilta näyttävä vaate, on ollut päällä ihana!




5. Hypistele!


Tämä ohje ei ehkä kuulosta kovin hyvältä näin korona aikana, mutta suosittelen sitä silti. Löydöt hukkuvat helposti tavaran paljouden alle, ellei hyllyjä ja paikkoja käy kunnolla läpi. Siirtele henkareita, tutki pöytiä ja nostele tavaroita. Henkaripaikat ovat usein niin täyteen tungettuja, että ne on pakko käydä siirrellen läpi juuri sen nappi löydön löytämiseksi.


6. Älä tuijota liikaa kokolappuja.


Useat kirpputorilöytöni ovat olleet kooltaan ihan muuta kuin mitä oma vaatekokoni on muuten. Kolme kokoa isompi villapaita voi olla päällä juuri halutunlainen ja kokoa pienempi vintagehame onkin juuri oikean kokoinen, joten ole ennakkoluuloton myös kokojen suhteen.


7. Testaa ja kokeile. 


Kokeile rohkeasti erilaisia malleja, väräjä ja leikkauksia. Hulluttele ja testaa. Huonolta tuntuvat vaatteet voi aina palauttaa paikalleen, mutta joukosta voi löytyä myös helmiä omaan vaatekaappiin.


2 kommenttia on "7 vinkkiä kirpputorille"
  1. Moikka! Ihana postaus. Ja kyllä, juuri näin! Parhaat vaatteet ovat kirppiksiltä. :)

    VastaaPoista
  2. Hei! Olen ehdottomasti samaa mieltä. Kiva kuulla, että tykkäsit :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!