Top Social

Palapelejä, maalaamista ja metsälenkkejä

28.4.2020
Olen varmaan viimeiset kaksi viikkoa yrittänyt saada itseni kirjoittamaan blogia. Postausideoita ja intoa blogin kehittämiseen olisi vaikka kuinka, mutta ruokapöydän ääressä koneella viestetyn työpäivän jälkeen ei läppärin avaaminen enää illasta houkuttele. Ei vaikka vaihtaisi työskentelypisteen pöydän äärestä sohvalle. Onneksi pienet blogitauot ovat vain pieni murhe ja kirjoittaminenkin alkaa varmasti luonnistua hetken kangertelun jälkeen. 

Muuten mulle kuuluu oikein hyvää! Uusi arki on asettunut omille raiteilleen jo hyvän aikaa sitten ja lähipiirillä on kaikki hyvin. Projektitutkijan työt olen pystynyt siirtämään vaivattomasti kotioloihin ja onnekseni sain työsopimukselle jatkoa koko loppu vuodeksi. Voin kertoa, että sydämmeltä vierähtäneen kiven koko oli luokkaa Ukko-Koli, sillä tässä maailman tilanteessa töiden etsiminen ei olisi ollut mikään helpoin ja vaivattomin asia. Toisin sanoen päivät tulee vietettyä hyvin tiiviisti kotona poikaystävän kanssa. Nauroinkin hänelle pari päivää sitten sitä, etten ole ollut tekemisissä muiden ihmisten kanssa (kaupan kassoja lukuunottamatta) maaliskuun puolivälin jälkeen :D. Meillä on mennyt kuitenkin yllättävän hyvin, vaikka ollaan oltu erossa lähinnä vain ulkotreenien ajat. Mielekäs pieni puuhastelu ja pitkät kävelyt keväisessä säässä ovat auttaneet hurjasti. 

Kotana vietetty ajan paljous on johtanut osaltani uusiin harrastuksiin ja verkkoshoppailun käsistä karkaamiseen. Ensitöikseni ostin olohuoneeseen uuden maton ja tyynynpäälliset, sen jälkeen innostuttiin palapeleistä, ja sitten tajusin myös parvekkeen kaipaavan uutta mattoa. Tilattiin meidän ensimmäinen palapeli, kun koettiin tarvetta päästä pysähtymään jonkin pienen tekemisen äärelle. Enkä voi suositella enempää. Viikonloppu hujahti nopeasti ohi meidän sovitellessa oikeita palasia yhteen ja mikä ihaninta, ruutuaika tipahti melkein nollaan. Tilattiinkin kaksi uutta palapeliä heti ekan valmistuttua. Pienenä haittavaikutuksena voin kertoa, että intensiivisen palojen tuijotelun jälkeen illalla silmät sulkiessa näkee pelkästään pienen pieniä palapelin palasia. Näin myös muun muassa unta, etä wokkasin paloja paistinpannulla :D. Ja koska pääsin vauhtiin tässä palapeliasiassa, mainittakoon vielä, että jos tykkäät hyvin yksityiskohtaisista palapeistä kuten minä, niin ainakin Heye-merkiltä löytyy loistavia vaihtoehtoja!


Toinen asia mistä olen innostunut on maalaaminen! Ihanasta, taiteilevasta ystävästäni inspiroituneena olen halunnut kokeilla akryylimaalaamista jo pitkään ja noin kuukausi sitten päätin marssia ostamaan tarvikkeet. Ensimmäiset työt eivät odotetustikaan olleet mitään kovin esittelykelpoisia tuotoksia, mutta pakko sanoa kehitystä tapahtuneen näinkin lyhyessä ajassa todella paljon. Myös oma tyyli ja kiinnostavimmat tekniikat löytyivät pienen kokeilun ja harjoittelun jälkeen. Varokaa ystävät ja perhe, tiedätte mitä saatte lahjaksi jouluna! Maalaamisesta on tullut palapelien ohella tärkeä osa arkea, sillä ilman tällaista pientä tekemistä eksyn liian helposti selailemaan puhelinta päämäärättömänä eikä se pidemmän päälle tee mielelle kovin hyvää.

Viikot kuluvat ennätysnopeaa vauhtia tasapaksuhkon arjen keskellä, enkä meinaa uskoa vapun ja toukokuun olevan kohta täällä! Loppuviikon suunnitelmiin kuuluu lisää kotona oleskelua, hyvää ruokaa, simaa ja munkkeja. Vapusta tulee varmasti todella kiva, vaikka ei perinteisiin vappukarkeloihin tänä vuonna päästäkkään.

Ihanaa ja rentoa vappua!
Post Comment
Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!