Top Social

Tahmeat maapähkinävoi-suklaa raakaneliöt

24.3.2020
Innostuin viikonloppuna kokeilemaan uutta raakaherkkua kotoa löytyvistä aineksista ja lopputulos oli hurmaavan herkullinen! Poikaystävä nosti nämä ensimmäiselle sijalle valmistamieni raakaherkkujen rankingissä. Nämä raakaneliöt ovat ihanan tahmeita ja suussasulavia, olematta kuitenkaan liian äkkimakeita. Resepti taipuu myös moneksi; pohjan massasta voi pyöritellä vaikka taatelipalloja, täytteen karamellia voi käyttää puuron tai pannukakkujen päällä kastikkeena ja kuorrutuksen reseptillä valmistaa erilaisia raakasuklaakonvehteja. 

Tälläinen reseptitehtailu on mulle suuri intohimo ja olen viime aikoina innostunut myös kuvaamaan reseptejä videomuotoon. Kuvasinkin näiden raakaneliöiden teosta videon IGTV:n puolelle, joten käy halutessasi kurkkaamassa se mun profiilista sarakirsikkaTahmeat maapähkinävoi-suklaa raakaneliöt


Pohja:
80 g (1 pss) mantelijauhoja
n. 10 tuoretaatelia
1 rkl kookosöljyä (ei tarvitse sulattaa)
ripaus suolaa

Maapähkinävoi-karamellitäyte:
3 kukkurallista rkl maapähkinävoita
1 rkl kookosöljyä (ei tarvitse sulattaa)
3 rkl vaahterasiirappia
3 rkl lucama-jauhetta (ei välttämätön, katso lisäohjeet alta)
ripaus suolaa
1-3 rkl kauramaitoa

Raakasuklaa:
0,5 dl kaakaovoita
2 rkl kookosöljyä
3 rkl vaahterasiirappia
0,5 dl raakakaakaojauhetta
pieni ripaus suolaa

+ pieni ripaus suolaa valmiiden palojen päälle

Aloita blendaamalla kaikki pohjan ainekset yhtenäiseksi massaksi. Levitä leivinpaperista sopiva pala valitsemasi astian pohjalle (itse käytin noin 14x14 cm pakasterasiaa), paperin avulla valmis tuote on helppo nostaa astiasta. Leivinpaperi pysyy astian pohjalla paremmin kun sen ensin rypistää. Painele blendattu massa tasaiseksi astian pohjalle ja siirrä pakastimeen.

Kun pohja on pakastimessa, voit siirtyä täytteen valmistamiseen. Blendaa maapähkinävoi, kookosöljy, vaahterasiirappi, lucama-jauhe ja suola sekaisin. Lisää kauramaitoa kunnes seoksesta tulee notkeaa, mutta kuitenkin paksua. Lusikoi täyte tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle ja siirrä takaisin pakastimeen. Huom 1! Jos maapähkinävoi on alunperin jääkaapin jäljiltä jähmeää, sitä on hyvä hieman lämmittää esim. mikrossa. Huom 2! Jos et halua käyttää lucama-jauhetta, lisää hieman  vaahterasiirapin määrää ja vähennä/jätä pois kauramaito. Anna jähmettyä pakastimessa noin tunti ennen kuin aloitat suklaan teon.

Raakasuklaa kannattaa valmistaa vesihauteessa. Eli lämmitä kattilassa vettä (veden ei tarvitse kiehua) ja lisää kattilan päälle kulho, jossa valmistat suklaan. Sulata kulhossa kaakaovoi, kookosöljy ja vaahterasiirappi. Lisää kulhoon kaakaojauhe ja pienen pieni ripaus suolaa. Suola syventää raakasuklaan makua huimasti! Maistele seoksen makeus ja lisää tarvittaessa vaahterasiirappia. Kaada suklaa jähmettyneen täytteen päälle ja siirrä pakastimeen. Huom 3! Kuorrute onnistuu myös ilman kaakaovoita, mutta lisää tällöin kookosöljyn määrää.

Anna suklaan jähmettyä ainakin tunnin verran ennen paloittelua ja ripottele valmiiden palojen päälle vielä ripaus suolaa. Suosittelen säilyttämään raakaneliöitä pakastimessa, ne ovat valmiita syötäviksi ilman sulattamista. Näin palasia voi nostaa pakksesta tarjolle sitä mukaan kun niitä syö.
Post Comment
Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!