Selasin viime viikonloppuna reseptikirjoja aamupala inspiraatiota etsien. Läysin alkuperäisen reseptin tähän kaakaogranolaan Niomi Smartin eat smart -kirjasta. Ohje lähti testiin omin muokkauksin vielä samana päivänä ja sen jälkeen granolaa onkin tullut syötyä melkein joka päivä. Loistava lisä smoothien päälle tai jugurtin ja marjojen kera! Tämä kaakaogranola on terveellinen vaihtoehto aamu-ja iltapalaksi, ihanan rapea ja helposti muokattavissa gluteenittomaksi.
4 rkl kookosöljyä
4 rkl vaahterasiirappia
4 rkl mantelimaitoa
30 g (noin 0,6 dl) raakakaakaojauhetta
300 g (noin 7,5 dl) kaurahiutaleita (tarvittessa gluteenittomia)
100 g (1,25 dl) huuhdeltua kvinoaa
30 g (noin 0,6 dl) raakakaakaonibsejä
Sulata kookosöljy pienessä kattilassa matalalla lämmöllä, sekoita joukkoon vaahterasiirappi, mantelimaito ja raakakaakaojauhe, siirrä syrjään levyltä.
Yhdistä kulhossa kaurahiutaleet, huolella huuhdeltu kvinoa ja nibsit. Lisää nestemäinen kaakaoseos ja sekoita huolella.
Kaada seos leivinpaperilla päällystetylle pellille ja painele hellästi.
Paista granolaa 175 asteessa noin 30 minuuttia ilman kääntelyä tai hämmentelyä, jotta granolaan muodostuu isoja yhteneväisiä paakkuja.
Anna jäähtyä.
Rapea kaakaogranola
4 rkl kookosöljyä
4 rkl vaahterasiirappia
4 rkl mantelimaitoa
30 g (noin 0,6 dl) raakakaakaojauhetta
300 g (noin 7,5 dl) kaurahiutaleita (tarvittessa gluteenittomia)
100 g (1,25 dl) huuhdeltua kvinoaa
30 g (noin 0,6 dl) raakakaakaonibsejä
Sulata kookosöljy pienessä kattilassa matalalla lämmöllä, sekoita joukkoon vaahterasiirappi, mantelimaito ja raakakaakaojauhe, siirrä syrjään levyltä.
Yhdistä kulhossa kaurahiutaleet, huolella huuhdeltu kvinoa ja nibsit. Lisää nestemäinen kaakaoseos ja sekoita huolella.
Kaada seos leivinpaperilla päällystetylle pellille ja painele hellästi.
Paista granolaa 175 asteessa noin 30 minuuttia ilman kääntelyä tai hämmentelyä, jotta granolaan muodostuu isoja yhteneväisiä paakkuja.
Anna jäähtyä.
Post Comment
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!