Top Social

Paremmat taatelipullat

22.9.2019
Tykkään kehitellä perinteisistä (ja ei niin perinteisistä) herkuista terveellisempiä versioita. Vaikka sokerilla ja voilla kyllästetty brownie ja vehnäjauhoihin leivotut korvapuustit ovat myöskin täysin sallittuja herkkuja, on terveellisempi vaihtoehto minulle usein mieluisampi. Ehdottomuus ei ole hyvästä ja herkut kuuluvat elämään, mutta herkuttelu on kivempaa ilman siitä seuraavaa äklökkää oloa. Terveellisyyden ei pidä tarkoittaa kompromissia maussa, sillä mielestäni kaikessa ruuanlaitossa tärkein asia on maku eikä ravintoaineet tai vähäkalorisuus. 

Näissä taatelipullissa makua on yllin kyllin. Taikina on ihanan murenevaa ja taateleista valmistettu täyte mehukasta. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Alkuperäinen resepti on napattu pari vuotta sitten  Lauran blogista. Olen muokannut ohjetta omaan makuun sopivammaksi. Seuraavaksi ajattein kehitellä näistä version, jossa yhdistyy kirpeät puolukat ja makea kinuksi.
 

Paremmat taatelipullat n. 10 pullaa


täyte:

1 pkt (250 g) taateleita (sellainen tiivis paketti kivettömiä taateleita)
1,5 dl vettä
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
ripaus suolaa

taikina:

4,5 dl spelttijauhoja (esim Birkkalan puolikarkea spelttijauho)
4 tl leivinjauhetta 
0,5 dl kookossokeria
ripaus suolaa
1 1/2 banaania muussattuna
3 rkl kookosöljyä

Valmista ensin täyte. Murenna taatelit kattilaan ja kuumenna veden kanssa. Kun taatelit ovat pehmenneet ja seos on yhtenäistä, ota kattila liedeltä. Lisää tarvittaessa vettä, jos täytteestä tulee liian paksua tai taatelit eivät pehmene kunnolla. Lisää seokseen mausteet. Täytteen on tarkoitus olla melko paksua, mutta kuitenkin helposti levittyvää. 

Yhdistä taikinan kuivat aineet kulhossa ja lisää muussattu banaani, sekä kookosöljy. Nypi yhtenäiseksi. Taikinan tulisi olla helposti käsiteltävää, joten lisää tarvittaessa jauhoja tai hieman vettä. 

Muotoile taikina suorakaiteen muotoon leivinpaperin päälle jauhoja apuna käyttäen, niin että levy on noin 0,5 cm paksu. Lusikoi jäähtynyt täyte tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle ja rullaa leivinpaperin avulla rullaksi. Rullaus kannattaa tehdä melko hellästi, ettei täyte pursua ulos. Paloittele rullasta mieluisan kokoisia palasia. Paista leivinpaperin päällä pellillä tai esimerkiksi muffinivuoissa 200 asteessa noin 25-30 minuuttia. 
Post Comment
Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!