Top Social

Nopea tomaattipasta nyhtökaurapyöryköillä

6.9.2019
Pasta on varsinaista lohturuokaa. Se sopii niin arkeen kuin viikonlopun "paremmaksi" ruuaksi. Tämä resepti muovautui useampi kuukausi sitten kuin itsestään. Heittelin pannulle päässä kolkuttavan vision mukaisesti aineksia ja lopputulos oli herkullinen. Niin herkullinen, että olen tehnyt tätä valehtelematta varmaan joka viikko sen jälkeen. Ohje on ihanan maukas, mutta silti raikas ja todella helppo! 



Oman kokemuksen mukaan parasta tuorepastaa on ollut Lidlistä löytyvä pappardelle. Kyseinen pasta säilyttää kastikkeesta huolimatta rakenteesensa paremmin kuin ohuempi fettuccine. Tuoreen valkosipulin sijaan käytän oliiviöljyä, joka on maustettu valkosipulilla. Helppo tapa saada makua ruokaan, jos esimerkiksi maha ei kestä raakaa valkosipulia. 

Nopea tomaattipasta (kahdelle)

250 g tuorepastaa 

1 rkl valkosipuli oliiviöljyä
1 pussi (200g) nyhtökaura pyöryköitä maussa tomaatti

6-7 kypsää tomaattia
1 tl suolaa
pippuria 
tuoretta rosmariinia/timjamia tai kuivattua yrttisekoitusta
1 rkl valkosipuli oliiviöljyä
n. 1 pussi parmesaaniraastetta (Parmigiano reggiano/Gran castelli)
tuoretta basilikaa

Paista ensin nyhtökaurapyörykät öljyssä isossa paistinpannussa tai kasarissa (itse käytän wokkipannua). Siirrä pyörykät lautaselle odottamaan. Lisää samalle pannulle kuutioidut tomaatit ja anna niiden porista hetki. Lisää mausteet ja öljy, varmista maku. Jos kastike näyttää liian paksulle, lisää hieman vettä. Keitä pasta ohjeen mukaan. Kun pasta on kypsää (al dente), lisää pyörykät kastikkeeseen ja valuta sitten myös pasta kastikkeen joukkoon. Itse nostelen pastan kastikkeeseen suoraan kattilasta pastakauhalla. Näin koostumuksesta ei tule liian paksu tai kuiva. Lopuksi lisää noin kolmasosa juustoraasteesta sekä kevyesti pilkottu basilika pastan sekaan. Kääntele varovasti sekaisin ja tarjoa heti. 
Post Comment
Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!