Tämä kesäinen herkku on hyvin helppo ja yksinkertainen. Sitä on myös helppo muokata, raparperin voi korvata lempimarjoilla ja syksyn tullen vaikka omenoilla. Myös jauhoja voi vaihdella sen mukaan mitä kaapista löytyy.
Raparperi murupaistos (Vegaaninen)
4-6 raparperin vartta
4 rkl vaahterasiirappia
n. 1 tl kanelia
Muruseos:
1,5 dl kaurahiutaleita
1 dl kvinoajauhoja
0,5 dl kookosjauhoja
1 dl kookossokeria
ripaus suolaa
ripaus suolaa
0,5 dl kookosöljyä (+lisää tarpeen mukaan)
Pilko raparperin varret pieniksi paloiksi vuokaan ja sekoita mukaan vaahterasiirappi ja kaneli. Yhdistä muruseoksen aineet kulhossa ja nypi käsin muruksi. Jos seos on liian kuivaa, lisää öljyä. Koostumus on oikea kun siitä pystyy muotoilemaan sormien välissä yhtenäisiä kokkareita. Lisää seos raparperien päälle ja paista 190 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes raparperit tuntuvat pehmeiltä ja muru on kullanruskea.
Tarjoilin paistoksen Alpro Go On vanilja soijarahkan kanssa ja oli muuten hyvää! Kertokaa ihmeessä jos päätätte kokeilla reseptiä!
Post Comment
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!